Zo perfectioneer je je social media food-posts!

We weten allemaal dat eten meer is dan alleen maar voedsel. Het is een ervaring, een genot om van te genieten en te delen. En wat is een betere manier om je culinaire ervaringen te delen dan op Instagram? Met zijn filters en eindeloze creatieve mogelijkheden is Instagram de perfecte plek om te pronken met je kookkunsten – of gewoon je geweldige smaak in eten.

1. Gebruik natuurlijk licht bij het maken van foto’s

De beste tijd om foto’s van je gerechten te maken is overdag, idealiter rond het middaguur. Zo krijgt je eten de meest natuurlijke belichting die mogelijk is. Het gouden uur — de periode van zacht, diffuus zonlicht vóór zonsopgang of na zonsondergang — kan ook prachtige foto’s opleveren, maar het is het beste om ze overdag te nemen en ze later te bewerken.

2. Gebruik rekwisieten om je gerechten te accentueren

Door voorwerpen om je heen te gebruiken om de focus op je gerecht te omlijsten en te centreren, maak je een mooie foto. Zo zorgt het gebruik van bestek of een glas vol water voor afwisseling bij het maken van foto’s voor een witte achtergrond. Simpel gezegd, voeg iets op de voorgrond toe dat contrasteert met de achtergrondkleur om je eten er nog aantrekkelijker uit te laten zien als het op een effen achtergrond staat. Je kunt ook stukken van andere tafels of van de ingang van je restaurant als rekwisieten gebruiken als je van bovenaf fotografeert — vraag gewoon eerst toestemming!

3. Maak foto’s vanuit verschillende hoeken

Denk na over hoe klanten een gerecht in zich opnemen als ze in een restaurant eten. Ze beginnen meestal vanaf de zijkant en werken zich naar het midden van de schotel, dus kun je het beste foto’s maken vanuit verschillende hoeken. Je kunt ook proberen echt close-up opnamen te maken of opnamen van over het gerecht te maken voor een dramatischer perspectief.

4. Speel met de belichting

Soms is een eenvoudige verandering in verlichting al genoeg om je eten er dramatisch beter uit te laten zien. Kunstlicht gebruiken voor selfies boven je hoofd of al je lampen aanzetten maakt je foto er alleen maar vlak en inspiratieloos uitzien — probeer eens één licht als hoofdlicht te gebruiken en met schaduwen te spelen! Schaduwen kunnen diepte geven aan je voedselfoto’s, waardoor ze beduidend aantrekkelijker worden dan vlakke verlichting zou doen. Gerelateerd: 5 Tips om selfies te maken die niet helemaal afschuwelijk zijn

5. Vergeet niet te bewerken!

Soms is een foto gewoon niet goed genoeg, of het nu komt door een slechte belichting of een ongeïnspireerde hoek. Bewerk je foto’s met eenvoudige apps als Snapchat en Instagram voor wat extra flair die de beste delen benadrukt van wat je probeert te laten zien. Zorg er alleen voor dat je niet overdrijft — niemand wil je eten onder een regenboogkleurig lensfilter zien!

Aanbevolen Artikelen