5 dingen die je moet eten als je in Madrid bent!

Op reis kan het moeilijk zijn om te weten wat je moet eten. Misschien ben je niet bekend met de plaatselijke keuken, of wil je juist iets nieuws proberen. In Madrid zijn er echter tal van heerlijke opties voor eetliefhebbers van allerlei soorten. Hier zijn vijf van de beste dingen om te eten in Madrid!

1. Caldonitas de Camarones – Garnalen donuts

Caldonitas de camarones, of garnalen donuts, behoren tot de bekendste ‘pinchos’, of tapas, in Madrid. Het zijn piepkleine gefrituurde balletjes met daarop wat heerlijke garnalen (vandaar de naam “donut”). Pas op: als je van pittig eten houdt, zeg dat dan zeker tegen je serveerder als je bestelt, want deze pinchos zijn helemaal niet zo pittig!

2. Proscuitto y Melon – Prosciutto met meloen

Dit is een andere populaire manier om ham te eten in Spanje. Dunne plakjes Spaanse ham gewikkeld rond stukjes meloen vormen een absoluut geweldige combinatie van smaken voor iedereen die van ham houdt.

3. Sopa de Ajo – Knoflooksoep

Dit is een traditionele Spaanse soep die al generaties lang in Madrid gegeten wordt. Hij is niet zo knoflookig als hij klinkt – de enige knoflook die gebruikt wordt is om de kom mee in te wrijven voor het serveren, zodat hij de smaak van de soep niet eens overweldigt! De combinatie van knoflook en brood maakt dit een zeer verwarmend gerecht, perfect om je op koude winteravonden knus en warm te laten voelen.

4. Pulpo a la Gallega – Galicische Octopus

Als je op zoek bent naar octopus in Spanje, zoek dan niet verder dan Madrid! In dit gerecht wordt gekookte octopus geserveerd met aardappelen en paprikasaus (pimenton), die het gerecht een geweldige smaak geeft en snijdt wat van de vettigheid van de octopus door.

5. Salmorejo – Dikke gazpacho

Dit is een koude soep uit Zuid-Spanje, maar hij wordt de laatste tijd steeds populairder in Madrid omdat de mensen de heerlijke smaken ervan ontdekken! Hij is wat dikker dan gewone gazpacho, en bevat vaak geplette teentjes knoflook om hem een beetje pit te geven. Eet dit zeker met “montaditos”, of kleine sandwiches op toast, als je er een volledige Spaanse maaltijd van wilt maken!

Er zijn nog veel meer heerlijke gerechten die je in restaurants in Madrid kunt vinden, maar deze vijf zouden zowat elke eetliefhebber die de stad bezoekt tevreden moeten stellen. Smakelijk eten!

Aanbevolen Artikelen