Waar vind je de lekkerste koffie van de wereld?

Koffie, het betoverende brouwsel dat talloze Nederlanders ’s ochtends een energieboost geeft om de dag te beginnen. Eigenlijk hebben wij een vrij innige band met deze warme drank. Echter, hoeveel weten we in feite over de herkomst van koffie? En welk land staat bekend om de voortreffelijkste koffie? Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van landen met de beste koffie.

Koffiebonen

Zoals we allemaal wel weten, wordt koffie gemaakt van koffiebonen. Deze smaakvolle bonen hebben ieder hun eigen unieke kenmerken. Deze kenmerken worden hoofdzakelijk beïnvloed door de omstandigheden waarin ze groeien, zoals zonlicht, neerslag, bodemgesteldheid en hoogte.

Ethiopië

Je hebt wellicht al vernomen dat Ethiopië de bakermat is van koffie. Het land wordt vereerd om zijn bonen. Bovendien staat het ook bekend als het land waar de allerbeste koffiebonen gedijen. Vanwege de aanzienlijke hoogte waarop de koffie in Ethiopië gedijt, wordt dit land geprezen als leverancier van ’s werelds voortreffelijkste koffiebonen. De Ethiopische koffiebonen zijn helder fruitig en bloemig, smaakvol en een licht tot medium mondgevoel.

Colombia

Colombia is een van de grootste koffieproducenten ter wereld en hierdoor een populair koffieland. Het land staat bekend om de productie van hoogwaardige arabica bonen. Hou je van helderzure koffie met milde fruitige en chocoladeachtige smaak? Dan zal je zeker een fan zijn van Colombiaanse koffie. Ook voor een espresso zijn de donker gebrande bonen uit Colombia zeer geschikt.

Kenia

Keniaanse koffies zijn erg gewild door de unieke smaken. De koffie is van hoge kwaliteit, aangezien de koffieplanten hier uitstekend kunnen groeien door de juiste hoogte en bodemgesteldheid. De koffie uit Kenia krijgt vaak de titel van een specialty coffee. De Kenia AA uit wordt gezien als de beste koffie uit het land.

Jemen

Eeuwlang was Jemen het enige land waarvandaan de koffie werd geëxporteerd. Vanuit Jemen is de bekende arabica koffieboon de hele wereld over gegaan. De koffieboeren in Jemen behouden tot op heden veel van de traditionele biologische landbouwmethoden die al eeuwenlang worden toegepast. Dit arbeidsintensieve en nauwkeurige werk vereist precisie. De Jemenitische koffie staat bekend om de zoete mokkasmaak met vleugjes honing, kersen, frambozen en een nootachtige bijsmaak van marsepein.

Koffieaccessoires cadeau

Wil je een koffieliefhebber verrassen met de leukste koffiegadget? Er zijn allerlei leuke koffieaccessoires te koop. En eigenlijk hoef je niet aan een groot cadeau te denken. Over het algemeen zijn koffieaccessoires kleine cadeaus. Koop specialty coffee, een melkopschuimer, boek over koffie of laat koffiekopjes bedrukken met de naam van de ontvanger. Wil je iets origineels? Dan is een notitieboekje van koffievezel een goed idee. Ook een zonnebril of een gerecyclede pen van koffievezel is een origineel accessoire. Op Bedrukken.nl kan je kijken naar de leukste koffieaccessoires.

Aanbevolen Artikelen