Waarom houden we zo van de zomer?

Wat is jouw favoriete seizoen? Al is het voor de meeste mensen maar moeilijk kiezen, de meeste mensen antwoorden toch met ‘zomer’ op deze vraag. Natuurlijk, de winter is warm en knus, met alle lichtjes en de feestdagen. De herfst is ook mooi, als de natuur van kleur verandert en we volop te maken krijgen met storm en regen; niet fijn om in te lopen, wel mooi als je van de kracht van de natuur houdt. En ja, de lente, met de lammetjes in de wei en de natuur die weer tot leven komt, dat is ook fijn. Maar de zomer, dat is de tijd van onbezorgdheid, van zon, zee en strand. Veel mensen hebben de zomer echt nodig om de rest van het jaar door te komen. Maar waarom zijn we er precies zo dol op?

Eindeloos op een terrasje

Zodra het zonnetje begint de schijnen, en de temperatuur uit de wind tot boven de 15 graden oploopt, dan weet je één ding zeker: de terrassen zitten vol. Nederlanders willen geen dag verspillen, als het om gezellig op een terrasje zitten gaat, want we weten maar nooit hoeveel er dat jaar nog zullen volgen. Naarmate de dagen langer worden, worden de terrassen gezelliger. Lekker lang buiten zitten, genieten van je gezelschap en kijken naar alle mensen die voorbij lopen: het is iets dat we alleen in de zomer kunnen doen, en daarom lijkt het extra fijn.

Zomers eten en drinken

Bijna iedereen eet en drinkt in de zomer andere dingen dan in de winter. In de zomer gaan we op zoek naar zonnige smaken. We drinken Spaanse wijn, eten meer vis en fleurige salades. De stamppotten bewaren we tot de winter, dit is het seizoen van de BBQ, de kleine hapjes en dat koele glas witte wijn. Ga je wijn kopen, dan is de kans groot dat je in de zomer vaker naar een wat lichtere en frisse wijn zal grijpen, of juist een heerlijk koel glas droge witte wijn kiest. De smaken van de zomer!

Lekker veel naar buiten

We zijn ook zo dol op de zomer omdat dit het seizoen is waarin we het meest buiten zijn. Dat vinden we fijn, soms zelfs zonder dat te weten. De mens knapt op van zonlicht, wordt er vrolijker van. Hoe meer we buiten komen, zeker als daar de zon ook nog eens schijnt, des te beter we in ons velletje zitten.

De tijd van vakantie

De laatste, niet onbelangrijke reden waarom we van de zomer houden: voor de meeste mensen is dit het seizoen waarin ze hun langste vakantie vieren. Iets waar vaak het hele jaar naar uitgekeken wordt. Niet zo vreemd dat dit je fijnste tijd van het jaar is!

Aanbevolen Artikelen