Goede wijn hoeft niet duur te zijn

Denk jij bij goede wijn meteen aan dure wijn? Dat is vaak helemaal niet terecht. Ja, de echte toppers, de zeldzame exemplaren die nog ieder jaar beter worden, die zijn vaak behoorlijk aan de dure kant. Dat zijn dan ook geen flessen die je er even op een willekeurige doordeweekse avond doorheen jast, dat zijn eerder collectors items die je ergens veilig opbergt. De wijnen die je niet koopt om te verzamelen, maar gewoon om meteen van te genieten, die zijn doorgaans een stuk gunstiger geprijsd. 

Vergelijk goed de prijzen

Er zijn verschillende plekken waar je wijn voor thuis kunt kopen. Je kunt een fles meepakken tijdens je dagelijkse boodschappen, maar je kunt ook prima bij speciaalzaken terecht. Dat kan in een ‘normale’ winkel zijn, maar ook online wijn bestellen is tegenwoordig goed mogelijk. Voordeel daarvan is dat je niet aan openingstijden gebonden bent, en er de tijd voor kan nemen als jij die hebt. Je kan rustig door het hele aanbod scrollen, en verschillende soorten wijn goed met elkaar vergelijken. Wat bovendien handig is, is dat online vaak veel informatie bij de verschillende wijnen te vinden is. Meer dan in menig winkel. Zo kom je veel meer over de verschillende soorten wijn te weten, en kun je een meer weloverwogen keuze maken.

Het fijne aan meerdere plekken waar je terecht kunt voor wijn, is dat je ook goed de prijzen onderling kunt vergelijken. Net als bij alle levensmiddelen het geval is, is er ook zeker regelmatig een wijn aanbieding. Shop je online, dan kun je die vaak heel gemakkelijk vinden, en goed inslaan wanneer jouw favoriet afgeprijsd is. Mooi meegenomen, toch?

Uiteindelijk gaat het om wat jij lekker vindt

Ben je geneigd om als je eens een keer een extra goed wijn zoekt vooral naar de prijzen te kijken, en de duurste te kiezen? Dan ben je zeker de enige niet. Veel mensen denken dat de kwaliteit van een wijn vooral in de prijs tot uitdrukking komt.

Nu is het zeker zo dat de meer bijzondere wijnen vaak een wat hoger prijskaartje hebben. Dat heeft deels te maken met de kwaliteit, een slechte wijn zal niet snel duur zijn, maar ook met eventuele schaarste. Een soort wijn die niet veel gemaakt wordt, wordt vaak automatisch duurder dan wijn die op grotere schaal wordt gemaakt. Laat je dus niet alleen maar door de prijs leiden.

Beter is het om te kijken naar wat jij lekker vindt in een wijn. Heb je een nogal dure smaak, kies je als vanzelf vaak voor de exclusievere wijnen? Dan ben je wat duurder uit. Maar vind jij een wijn van een paar euro juist het lekkerst? Dan bof je. Voor de lekkerste wijn die jij kent hoef je niet veel te betalen!

Aanbevolen Artikelen