5 gerechten uit Maleisië die je absoluut eens moet proberen

In Maleisië is de keuken een mengeling van Maleise, Indonesische en Chinese invloeden. Over het algemeen heeft Maleisisch eten de reputatie pittig te zijn, omdat er veel chilipepers in gerechten gebruikt worden. De mensen staan ook bekend om hun voorliefde voor verse vruchtensappen en ijsthee. Hier zijn vijf populaire gerechten uit Maleisië die je moet proberen!

1) Nasi Lemak

Dit gerecht bestaat uit rijst gekookt in kokosmelk met gebakken pinda’s er bovenop. Het wordt vaak gegeten met sambal (chilipasta) of kipcurry als bijgerecht, maar kan ook gewoon geserveerd worden met wat in plakjes gesneden komkommer en tomaat.

2) Chapati/Roti Canai

Deze platte broden zijn gemaakt van meel gemengd met eieren, water en kurkuma poeder (voor de kleur). Ze worden het best gegeten met dhal of kipcurry .

3) Saté

Saté bestaat meestal uit kleine stukjes vlees (kip, schapenvlees, rundvlees) die op spiesen gegrild worden. De inwoners van Maleisië eten ze graag vergezeld van pindasaus.

4) Nasi Goreng

Dit populaire gerecht bestaat uit rijst die gebakken wordt met sojasaus, chilipasta en andere ingrediënten zoals garnalenpasta of knoflook. Natuurlijk zitten er ook andere ingrediënten in! Het wordt ook geserveerd met groenten zoals gekookt ei sambal (chilipasta).

5) Roti John/Roti Bakar

De platte broden zijn gevuld met een omeletachtige vulling van ei, vlees en gehakte uien.

Aanbevolen Artikelen