Deze taarten zijn komen overwaaien uit Amerika

Bij veel gelegenheden wordt taart gegeten. Slagroomtaart bij een verjaardag en een stukje hazelnoottaart bij de koffie. Toch zijn dit typisch Nederlandse taarten, maar wist je dat Amerika ons ook heeft laten kennismaken met een aantal zoete lekkernijen? Hieronder zetten wij de taarten op een rij die zijn komen overwaaien uit Amerika.

1. Red velvet cake

Wanneer we Patisserie Limburgia bezoeken is de kans groot dat je daar een red velvet cake in de vitrine ziet liggen. De red velvet cake is namelijk niet meer weg te denken uit het taartassortiment van tegenwoordig. Maar de taart bestaat eigenlijk al jarenlang in Amerika. Hier werd hij dan ook uitgevonden. Rond 1800 werd namelijk de eerste red velvet cake geserveerd. De red velvet cake werd gemaakt van cacao, karnemelk en azijn. Wanneer dit goedje in de oven ging ontstond er een rode kleur. Tegenwoordig is dat niet meer zo, maar wordt er gewoon rode kleurstof toegevoegd. Bovendien wordt de topping vaak gemaakt van botercrème, chocolade of roomkaas. Heerlijk!

2. Carrotcake

Ook de smeuïge carrotcake is een taart die we tegenwoordig veel voorbij zien komen. Maar, hoe is er eigenlijk ooit iemand op het idee gekomen om groenten te combineren met taart? Nou, eigenlijk komt de allereerste carrotcake niet oorspronkelijk uit Amerika. Het werd namelijk in de middeleeuwen al gemaakt door koks in paleizen. Maar toch was dit niet dé worteltaart zoals wij het kennen. Want de worteltaart waar wij zo dol op zijn, kent wel zijn oorsprong uit Amerika. Deze carrotcake met een enorme laag frosting werd namelijk voor het eerst aangeboden in 1960 in restaurants en is sinds een aantal jaar ook in Nederland te proeven.

3. Cheesecake

Eigenlijk komt de allereerste cheesecake niet uit Amerika. Het werd namelijk voor het eerst gegeten in Griekenland. Toen werd de cheesecake al een aantal jaar voor Christus gegeten tijdens de Olympische Spelen, omdat het een energierijke maaltijd was. Wel heeft Amerika er een grote twist aan gegeven. De Amerikanen kwamen er namelijk achter dat ze roomkaas moesten toevoegen om de cheesecake een heerlijke smaak te geven.

Vooral de New York-cheesecake is een bekende variant. Eigenlijk is dit een heel kale taart, zonder enige topping zoals fruit of slagroom. Toch waren de inwoners van The Big Apple geliefd op deze taart en in vrijwel ieder restaurant kon je wel een stukje cheesecake als dessert krijgen. Daarnaast bestaan er meerdere versies van de cheesecake, waaronder de Italiaanse cheesecake en de cheesecake van Chicago.

4. Pecan pie

Een van de lekkerste Amerikaanse taarten is misschien wel de pecan pie. In het Nederlands wordt deze taart ook wel aangeduid als pecantaart. Zoals de naam misschien al een beetje doet vermoeden, bestaat deze taart uit pecannoten. Dit is een heerlijke herfstige taart, en met een toefje slagroom en een bolletje ijs is dit het ultieme toetje. Maar niet alleen in de herfst is de pecan pie lekker: in eigenlijk ieder seizoen van het jaar.

5. Pumpkin pie

Tijdens Thanksgiving wordt pumpkin pie, oftewel pompoentaart, massaal gegeten. Dit omdat het op dat moment het seizoen van de pompoenen is in Amerika. De taart bestaat dan ook uit pompoenpuree met een knapperige bodem en heerlijke herfstkruiden. In de herfst en winter wordt de pumpkin pie vaak gegeten. Alhoewel je als Nederlander misschien een beetje moet wennen aan de smaak van deze hartige taart, zal je er vanzelf dol op worden.

6. Chocoladetaart

Ook de chocoladetaart kent zijn oorsprong van Amerikaanse bodem. De geschiedenis gaat een aantal jaar terug in de tijd, namelijk naar 1764. Twee Amerikanen gingen namelijk aan de slag met het maken van chocolade en daarna werd de chocolade veel gebruikt voor drankjes. Vervolgens werd er in de jaren dertig geëxperimenteerd met het maken van chocoladetaart.

Aanbevolen Artikelen